Årets tur med Sonja og Janne gikk til Vakre Montenegro

Animated-Flag-Montenegro.gif
Montenegri_kart.gif

Vi tok fly til  Dubrovnik via Frankfurt, I Dubrovnik leide vi bil som  tok oss videre til Kotor hvor vi leide oss inn på ett  Apartsment  noen få kilometer fra Kotor sentrum.

Budva

Første dagen gikk turen til Budva. Kanskje den  største party byen i Montenegro, med mange strender for de som ønsker det. Men vi konsetrerte oss mest om gamlebyen.

DSC_5474-2.jpg
DSC_5484.jpg

Fra Budva gikk turen tilbake til Kotor, men siden vi synes vi hadde mer tid til rådighet reiste vi videre til byen  Perast bare noen km. fra vår leilighet.

Vi kjøpte oss paraplyer, for det regnet en god del. I gamle byen var det stort sett trange gater, Det meste var bygget i stein, og alle "gatene" var brolagt. I havnen lå det store båter som tyder på at dette er en by med mange båtturister.

DSC_5494.jpg
DSC_5509.jpg

Perast: en liten hyggelig by. Her rundet vi av kvelden med noe godt i glasset

DSC_5510.jpg

Andre dagen gikk med til en lang kjøretur for å se oss om. Turen gikk opp i fjellet, "Kotor, Donji Morini , veg M-8 over til  M-7 o videre til Niksic. Derfra til  turens hovedmål som var Ostrog klosteret.

DSC_5605.jpg
DSC_5580.jpg

Osyrog klosteret ble grunnlagt i 1656, men dagens utseende ble oppført i 1923 til 1926. Klosteret var ikke så imponerende som jeg hadde trodd  på forhånd . Det mest spektakulære var vel veien som førte opp til  klosteret. Klosteret er nok mer viktig for pilgrimmer, og etter at vi i fjor var i Meteora var ikke dette så imponerende, men det var greit å få det med seg.

Videre gikk turen via Podgorica og Cetinje og ned mot Kotor delvis på smale veier (vei R-1 i følge vårt kart) og en heftig natur . Vegen ned mot Kotor besto av  29 hårnålsvinger . 

DSC_5627.jpg

Etter en lang dag var det godt å komme tilbake til leiligheten

Ny rundreise

DSC_5720.jpg

Denne gangen ble det en tur langs fjorden på den andre siden av våre leiligheter. (Kotor /Tivat/Kotor) 

Ser ut som det er hit nissene drar på sommerferie.

Kirker er det enn nok av i dette landet, her en liten kirke med flott fjordutsikt. Tror den er fra 1500 tallet.

DSC_5729.jpg

Siste dagen

Siste dagen gikk reisen tilbake til Dubrovnik hvor vi skulle overnatte for så å ta fly om morgenen dagen etter. På vegen skulle vi innom byen Herceg Novi. Men siden Lise hadde lest om en liten landsby oppe i fjellene fra Herceg Novi med bygninger av en spesiell stein sort, fant vi ut at vi skulle få med oss den. Og i etterkant angret vi ikke , for dette var en helt spesiell opplevelse.

Steinlandsbyen Zlijebi

Skjermbilde 2019-06-06 kl. 11.38.34.jpg

Før  vi reiste inn til Herceg Novi reiste vi opp for å se på stein landsbyen Zlijebi. Veien inn til byen var smal  og svingete. Når vi kom frem så det ut som dette bare var et falleferdig og forlatt sted, og riktig nok det var store hauger av stein som møtte oss. Vi vurderte å snu.  

Jeg tenkte imidlertid at jeg skulle ta en titt bak porten. Det angret jeg ikke på, for da dukket landsbyen opp, og den var som beskrevet bygget av stein. Jeg fant ut at her måtte jeg ta ett bilde. Mens jeg stod og skulle ta bilde hørte jeg noen lyder inne fra huset. 

Skjermbilde 2019-06-06 kl. 12.22.13.jpg

Oi det er noen her tenkte jeg ,og begynte å trekke meg tilbake. Da dukket det opp en ung jente. Jeg spurte om det var greit att jeg tok noen bilder. Helt i orden sa hun, og så var hun i gang med å fortelle om stedet.

Skjermbilde 2019-06-06 kl. 11.40.18.png

Vi ble vist rundt i mange bygninger hvor de oppbevarte mat laget etter gamle mattradisjoner. Vi fikk også se inn i det gamle kjøkkenet.